Biografische aantekening over Theodorus Verheggen, pastoor van Nunhem 1877-1886
Theodorus Verheggen werd op 13 oktober 1826 geboren te Buggenum en op 24 maart 1855 priester gewijd te Roermond. Daarna volgde kapelaansbenoemingen eerst in Wolder (1855) en daarna in Venlo Sint Martinuskerk (1857). Op 1 februari 1877 werd Verheggen pastoor van Nunhem. Dat bleef hij ruim negen jaar, waarna hij werd benoemd tot pastoor van Grubbenvorst op 30 september 1886. Daar is hij ook overleden op 25 mei 1888.
Zes weken na zijn pastoorsbenoeming op 15 april 1877 noteert pastoor Verheggen als voorzitter van de kerkvergadering: "Er moeten reparaties verricht worden aan de kerk, aan de Servaaskapel, de pastorie moet voltooid worden en de oude sacristie moet afgebroken en herbouwd worden". Op 10 juni 1877 zendt het kerkbestuur van Nunhem een request aan de Gedeputeerde Staten van het hertogdom Limburg ter financiële ondersteuning van de noodzakelijke reparaties aan de kerktoren volgens bestek en begroting gemaakt door de in Nunhem woonachtige meester-metselaar J.Van Groenendael. Pastoor Verheggen argumenteert aldus: "Ten einde te verhoeden, dat onze kleine Sint Servaaskerk tot verval kome, en wij toch niet zien mogen, dat terwijl men elders overal opbouwt, wij niet eens in staat zijn het bestaande in eere en in stand te mogen houden".
Na de affaire met het Waegemans-legaat had mgr. J.Paredis, bisschop van Roermond, de gewoonte gemaakt om op 13 mei de feestdag van Sint Servaas naar Nunhem te komen om de Eucharistie te vieren. In mei 1886 deelt hij pastoor Verheggen mee dat hij op het feest van Sint Servaas niet in Nunhem kon zijn. (J.Gijsen, Joannes Augustinus Paredis (1795-1886) bisschop van Roermond en het Limburgs van zijn tijd, Assen 1968, p.345 en p.445) De bisschop overleed datzelfde jaar op 91-jarige leeftijd.
Op 23 september 1879 verschijnt de bisschop te Haelen voor toediening van het Vormsel (120) en op 26 september 1883 verschijnt mgr.Paredis dan eindelijk in Nunhem om het Vormsel toe te dienen. Als patrinus fungeerde toen Paul Storms van het kasteel en als matrina Caelestina de Beerenbroeck, echtgenote van Paul Storms.
In Haelen 1879 werden de volgende personen uit de parochie Nunhem gevormd: Jacobus Rutten, Ludovicus Van Den Bercken, Joannes Coenen, Winandus Jeuken, Franciscus Caris, Henricus Caris, Jacobus Van Groenendael, Andreas Ottenheim, Theodorus Rutten, Antonius Van Den Bercken, Matheus Van Groenendael, Godefridus Van Lier, Petrus Rutten, Hubertus Van Groenendael, Hubertina Caris, Joanna Hubertina Ottenheym, Maria Storms, Gertrudis Timmermans, Margaretha Bongaerts, Gertrudis Caris, Maria Janssens, Maria Smeets, Catharina Van Den Bercken, Sophia Storms, Wilhelmina Peeters, Margaretha Koolen, Wilhelmina Ottenheym, Maria Caris, Catharina Derks, Catharina Caris, Elisabeth Jeuken, Joanna Ottenheym. (Aantekeningen SA dd.1969).
Op 26 september 1883 worden in de parochiekerk van de H.Servatius te Nunhem de volgende personen uit de parochie gevormd: Joannes Janssen, Petrus Verheijden, Franciscus Van Groenendael, Joannes Bongaerts, Petrus Bertjens, Jacobus Bongaerts, Hubertus Verheijden, Paulina Storms, Helena Ottenheijm, Cornelia Caris, Petronelia Van Den Bercken, Helena Janssen, Wilhelmina Ottenheijm. (Aantekeningen SA dd.1969)
In Neer werden in 1875 gevormd de volgende personen uit de parochie Nunhem: Andreas Verheijden, Wilhelmus Ottenheim, Henricus Hendrikx, Theodorus Snijders, Gerardus Caris, Mathias Jeuken, Comelius Verheijden, Joannes Rutten, Andreas Ottenheim, Wilhelmus Caris, Jacobus Ottenheim, Wilhelmus Ottenheim, Joannes Van Groenendael, Joanna Weijers, Maria Schreurs, Ida Jeuken, Catharina Snijders, Margaretha Van Lier. (Aantekeningen SA dd.1969).